Fam Andersson

Alla inlägg under december 2009

Av Carina - 15 december 2009 21:30

Äntligen hemma igen o barnen sover. Såå skönt att få sätta sig ner i soffan en stund...

Gick från jobb lite tidigare idag för att köra Ola till sitt årliga julbord med jobb o ta barnen till hockeyträning. Man sitter inte ner många minuter på dessa timmar man är i ishallen. Klä den lille klart o ut på isen med honom, då är det nästas tur, men faktiskt klarar han sig väldigt bra själv. Ledarna vill att de ska klä på sig själva utan att föräldrar hjälper till för mycket. Vi ska mest stå tillhands när det är dax att knyta skridskorna. Faktiskt funkar det jättebra. men ändå for ma som en tätting fram o tillbaka. Men så fixade jag lite julklappar också under tiden. Kommer bli kanon, varsin ny mössa  o nya joggingställ med lejonet emblem. Tror nog det blir uppskattat  .

När vi sen är på väg att köra hem ringer Ola, kan du hämta mig nu när ni kör hem!! Så jag fick med honom hem igen. Det var inget långt julbord, precis. Ändå var han sist att gå därifrån!!


Vi var ju på IKEA i söndags, måste bara vissa dessa bilder som jag tog på barnen. Vi gick på toa o båda var givetivs i behov. Vi blir dock överraskade när vi kommer in genom dörren o det finns ...                                               
                                      



  


Det fanns 2 toaletter, perfekt till 2 rumpor som var väldigt nödiga på samma gång(hi,hi)

Av Carina - 14 december 2009 21:15

Santa Lucia har vi upplevt idag.

Så duktiga de var våra kära barn. Sjunger fint o ser alla så glad o nöjda ut när de står där framme o alla föräldrar, syskon, mor-farföräldrar, vänner står o tittar på  o njuter...Mysigt är det verkligen, det kommer jag att sakna nästa år, att få stå utomhus på kvällen när mörkret har lagt sig o lyssna på ljuva julsånger. Då kommer vi inte har något barn mera på dagis!!!

Ludvig var tomte gubbe, så söt med sina lilla lykta.  

Efter lussandet körde vi hem o fixade middag. Både mormor, morfar, farmor o farfar hade vi på lussemiddag denna kväll. Jättemysigt.

Ludvig somnade framför tv i en hög på golvet, medans Anton spelade hockey på playstation... innan di galme körde hem, sov han gott. Ja, det tar på krafterna att tomta.

sov gott alla !!


Av Carina - 13 december 2009 21:30

Lucia dagen är här o snart är den slut!

Vi har intre firat lucia alls, kom jag o tänka på, "glömde" ställa kockan i morse för att gå upp o titta på tv, eller ja, kanske inte. Men dock lite synd att man inte sett något lusse alls...

Fast imorgon är det dags för Ludvig att gå på dagis i Kanins traditionella utetåg  .  O vi tog oss lite fika nu ikväll när vi kom hem med lussebullar o glögg, så lite har det ju faktiskt blivit ändå. Nu sover barnen gott efter en dag i hockeyn´s tecken (igen). Vi sov som sagt länge idag, så skönt. Man behöver iaf en dag på helgen då man kan sova ut. Åt lite frukost en begav vi oss av in till ishallen i Landskrona samling 10,45, körde därifrån 11,15 o till Trelleborg för match.

Det började så bra för våra små LEJON, de tog ledning med 3-0, sen vände Trelleborg o vann 6-4... men det gör inget. Anton själv var nöjd med sina 2 mål som han satte, o som han säger "Huvudsaken är att man har roligt". 

Vi föräldrar är ju så taggade o står upp o lever oss in i matchen, det är såå roligt.

Fast några Trelleborgare hade sagt att vi skulle sätta oss ner så de kunde se, asså hallo...hur dum får man vara. Vi stod inte upp hela matchen utan precis några sekunder då o då...   . Ja,ja o dit ska vi igen på lördag, då ska vi föra än mer ovässen (hi,hi).


På vägen hem körde vi inom (NYA)IKEA i Malmö. Det var STORT! O mycket folk, jo tack. Men vi fick handlat det vi skulle , nya ljus... så nu har vi tänt många ljus o myser i massor...


Måste passa på att vissa så fina alster mina barn kom hem med förra helgen när de varit hos mormor o morfar, de bakade pepparkakor, HJÄRTAN o HUS. Blev så fint så.

    


Ny vecka med nya utmaningar väntar...

Av Carina - 6 december 2009 10:30

Nyss vaken, e lite trött idag!

Igår var det först hockey på morgonen som vanligt Ludvig först o sen match för Anton. Därefter skjutsade jag barnen halvägs hem till mormor o morfar. mormor möte osspå halva vägen. Hem igen fixade lite på hemmet!

Sen var det HOCKEYFEST på kvällen. Alla föräldrar, ledare var inbjudna till Hotel Öresund i Landskrona på Julfest.Först var vi hos en av tränarna i Häljarp Magnus O Jenny på förfest, mycket trevligt.

det var verkligen en hellyckad fest, många goda skratt, go mat o dricka. Alla pratade, dansade o bjöd på sig själva hela tiden. Det var verkligen länge sedan jag hade så kul. Osså med människor som man egentligen knappt känner.

  

 Idag är man Idag är man dock lite seg, men det är bara att bita ihopa, gå o duscha för nu ska vi snart köra till min syster i Höör o äta jultalrik med henne o hennes assistenter. Där får vi också hämta hem våra små LEJONUNGAR ingen.

thingeling!

Av Carina - 1 december 2009 21:15

Hej

Idag har varit en sorglig dag inom familjen. Vi har varit på begravning utanför Halmstad.

Det var min moster Inger som dog alldels för ung, drygt 60 år.

Anton sa redan från början att han ville följa med på detta.

Givetvis tycker jag att man ska uppmuntra sina barn att följa med. Vi hade pratat om det mycket, vad som händer, att alla är ledsna o gråter. Han lånade hem en bok, DÖDENBOKEN hette den, från biblioteket som vi har läst nu ett par gånger. Första gången vi läste den blev han själv väldigt ledsen. Mycket bra bok, tycker jag. Den kan man läsa även om man inte ska på begravning.


Men dagen har gått bra. Jättefint tal i kyrkan av tyvärr en dansk präst, där Anton speciellt kanske inte förstod allt han sa.

Alla var ledsna som sig bör på en begravning. Anton var jätteduktig, satt bredvid Morfar i kyrkan.

Efter kyrkan var det fika tillsammans, då han fick träffa sin nästkusiner o stora Idoler, Rasmus O Jonathan  .

Vi körde inom kyrkan igen ianna vi körde hem o kollade på alla blommorna som då var utlagda, jättefint som ett hjärta.

  

Efter allt detta körde vi till Eslöv o hämtade hem Ludvig som varit hos farmor O farfar hela dagen. Tog en sväng inom Mc donalds o åt middag. Nu sover barnen o snart jag med.

Ovido - Quiz & Flashcards