Fam Andersson

Alla inlägg den 28 september 2009

Av Carina - 28 september 2009 09:58

Lejonets hockeyskola åter succé

Med ett jätteuppsving i fjol med över hundra barn som ville prova på att spela hockey, fortsätter succén för IF Lejonets hockeyskola även i år.



Ludvig Andersson, 5 år, från Asmundtorp, i röd tröja, är har börjat i Lejonets hockeyskola liksom brorsan Anton före honom, allt till föräldrarnas stora glädje. Sven-Erik Svensson

Alla är vi barn i början. Att åka skridskor är ingen enkel sak. I början är det bra att kunna stötta sig på två plastkoner. I IF Lejonets hockeyskola är nämligen alla välkomna, om man kan stå på skridskor eller ej. Sven-Erik Svensson

Det behövs rejält med vatten för att man ska orka ett ispass, även i hockeyskolan. Sven-Erik Svensson


ISHOCKEY. Hockeyskolan som startade säsongen den 1 september har redan nu 60 barn inskrivna. Man leker, tränar och har kul två dagar i veckan tisdagar mellan klockan 17.10 och 18 och lördagar mellan 08.30 och 09.

Ungdomsansvarige Ola Påhlsson ser gärna att fler nya barn kommer till hockeyskolan.

— Vi delar in rinken i tre delar och de mest ovana håller till i mittzonen med god överblick av Lejonets duktiga ledare. Övriga barn delas in i de andra två zonerna, säger Ola Påhlsson.

Enligt Ola Påhlsson är orsaken till fjolårets uppsving när den riktigt unga ungdomsishockeyn kom på Landskronas karta, att man nu rekryterat ett större antal tränare som ser till att barnen trivs och har roligt samt hjälper de som kanske första gången står på ett par skridskor.

— Lejonet har plats för fler även i år, vill man ha egen utrustning så finns en begagnatshop i hallen som för det mesta är öppen när hockeyskolan tränar, säger han

Det som behövs är skridskor och hjälm. Bra att ha är också benskydd eller knäskydd och armbågsskydd.

— Har man ingen egen utrustning så går det bra att låna på plats, säger Ola Påhlsson som hälsar Lejonets framtid välkomna till Karlslundshallen.

När vi besökte ishallen var det full fart. Föräldrar och syskon trängdes längs sargen beredda med vattenflaskor och annan assistans till de små knattarna som gjorde sitt bästa ute på isen.

Små "iskrigare" åkte omkring så gott man kunde. Vissa hade bra hjälp av klubban, andra som inte var lika vanda vid skridskor fick börja med att ha två små plastkoner som stöd. Något som fungerar alldeles utmärkt.

Femårige Ludvig Andersson från Asmundtorp fanns på isen i sin röda tröja och svarta hjälp. I avbytarbåset satt mamma Carina och pappa Ola tillsammans med äldre brodern Anton som väntade på att få träna med de lite äldre barnen.

— Detta är fantastiskt roligt. Det är kul att vi kan låta våra söner få prova på ishockey. När jag var liten och vi bodde i Svalöv då hade mina föräldrar inte tid att skjutsa mig till Landskrona för träning. Därför blev jag glad när våra killar ville spela hockey och vi kör gärna hit med dem, säger Ola Andersson.

— Det är skoj att ni uppmärksamma detta. Lejonet är en fantastisk förening som tar bra hand om både barn och föräldrar. Jag hoppas fler låter sina barn prova på. Hockeyskolan är en fantastisk start för de minsta, säger Carina Andersson.

Nu när fotbollssäsongen är på upphällning har flera barn från Glumslövs FF tagit klivet över till hockeyn. Det handlar om tiotalet barn. Bland annat Colin Roswall som fick "tankat" i rejält med vätska av storasyster Michelle.

Lars Möller lars.moller@hd.se0418-49 65 91

Lars Östholm

Ovido - Quiz & Flashcards